top of page

שלבים להתפתחות אישית וליצירת הרגלים להצלחה (מודל שבעת ההרגלים)

יצירת הרגלים זה עיניין של שלבים, ברגע שמבינים מה השלבים ומה כל שלב מכיל אז אפשר להתחיל לעבוד עליהם. שלא תטעו ליצר הרגלים זה דבר אחד להבין הרגלים שיוצרים התפתחות אישיית זה דבר אחר

הנושא הפעם עוסק בהבנת השלבים בהרגלים נכונים להתפתחות אישיית ועסקית

תלות – ההתחלה היא כאן, ראשית יש צורך בהבנה שתלות זה דבר שתוקע אותנו וככול שאנו מבינים שאנו צריכים לקוחת אחראיות ולא יכולים להיות קרבן של נסיבות כך נוכל ליצר אפקטיביות גבוהה יותר ( זוכרים : אפקטיביות - במאמר הקודם שהעלתי - במידה ולא היכנסו לדף ומיצאו תחת הנושא " אפקטיביות והמאזן בין יכולת היצור וייצור")

כדי לצאת מהתלות אנו חייבים לתרגל את השינוי - וזו ההבנה של מהות הפרדיגמה (תפיסה) שלנו

לתחום זה יש מספר כלים שבהמשך הפרט אותם כגון - "שחף" – שפה, חשיבה,פעולה ומודל "אפרת" – אירוע – פרשנות – רגש- תגובה.

1. הייה פרו- אקטיבי - תהייה יוזם ולא מגיב – החשיבות בכך מאפשרת לך תמיד להיות צעד אחד קדימה, בשונה ממגיב שבו אתה תמיד צעד אחד אחורה. להגיע לדברים בעלי משמעות בחיים אתה חייב להיות יוזם, זה לא פשוט זה עיניין של תרגול בדיוק כמו שלומדים מיומנות חדשה למשל לרקוד בלט בהתחלה נופלים כואב ברגלים אח"כ הדברים לאט לאט מתחילים לזרים ובסוף הם הופכים להיות חלק מאיתנו אנחנו אפילו לא מרגישים שאנו עושים.

2. ראה את התמונה בברור - אני לא זז לפני שאני יודע איפה אני רוצה להיות, לפעמים צריך להתחיל ליצר את התנועה אבל תמיד צריכה להיות החשיבה, גם אם היא כללית, לאיפה אני רוצה להגיע?

3. העיקר הוא מה שחשוב ולכן התחל איתו – הדגש הוא בחיים לעשות את מה שחשוב ושמביא אותי למקום שראיתי לפני שהתחלתי לעשות.

עיקרון פראטו אומר 20/80 כלומר אם תשקיע קצת אנרגיה (20% מהפעולות שלך אבל בצורה יעילה ונכונה) במקום הנכון תביא הרבה תוצאות (80% תוצאות). אבל זה גם עובד הפוך אם תתאמץ במקומות הלא נכונים ותבזבז את הזמן (80% מאמץ לא יעיל) אז התוצאות שיגיעו יהיו קטנות (20% תוצאות טובות מתוך 100% שיכלת להביא) והתסכול יגבר.

שלושת השלבים הייה פרו-אקטיבי, ראה את התמונה בברור והתחל עם העיקר מביאים אותנו לשלב של ניצחון עצמי.

עצמאות -ממצב של ניצחון עצמי אפשר לעלות לרמה הבאה שהיא עצמאות אשר תוביל אותנו להרגלים הבאים:

4. לחשוב ב WIN-WIN – זהו אחד הדברים הקשים ביותר, כי האינסטינקט שלנו תמיד רוצה לשמור עלינו ולכן אנו תמיד חושבים בצורה של איך השני רוצה "לדפוק" אותנו.חשיבה מסוג זה מאפשרת לנו לחתור למגע אם צד נוסף מהמקום שישרת את שני הצדדים ולא רק את הצד שלי. למה אני צריך לעשות את זה? כי אם שני צדדים יכולים להנות אז היכולת להצליח גדלה והיכולת להתמיד בכך גדלה.

5. זה לא משנה מה שאתה אומר משנה מה שהצד השני מבין - אם תחפש להבין ורק לאחר מכן להיות מובן היכולת שלך להעביר את המסר תהיה מהירה יותר, חזקה יותר ואפקטיבית יותר - למד להקשיב.

6. סנרגיה - משמעות המילה היא שהשלם גדול מסך כל חלקיו, אם נוכל להטמיע הרגל זה נוכל ליצור יכולת של חיפוש היתרונות בצד השני והדברים שיכולים להשלים אותי - הזדמנויות להפריה הדדית, למבט רחב יותר יכולת להבין אחרים ואת כוונותיהם ולעדוד אותם לדבר ואז לחשוב ולמצוא פתרונות הולמים

כאשר אני מצליח ליישם את ההרגלים האלו אני מביא לצמיחה הגדולה ביותר שלי כי צמיחה גדולה מגיעה משיתוף פעולה.

שלושת ההרגלים הנוספים האלו: לחשוב ב WIN-WIN, לא משנה מה שאתה אומר משנה מה שהצד השני מבין וסנרגיה מעלים את היכולת שלנו לשיתוף פעולה במיוחד בעולם אינדבידואלי כיום.

שיתוף פעולה פה הצמיחה היא הגדולה ביותר, מכיוון שההרגלים הראשונים מביאים אותי להתפתחות כאינדבידואל אך ההרגלים הנוספים מאפשרים לי לחבר את התועלות שלי אם גורמים נוספים.

7. חדד את העיפרון - ההרגל האחרון הוא נפרד מכולם מכיוון שאין לו מקום ספציפי או שלב מסויים הוא נכנס בכול שלב והוא תמיד ניתן להרחבה אין סופית.

אין אנו יכולים להמשיך ליצור עם העיפרון שלנו לא מחודד ואין אנו יכולים להתרכז במה שאנו רוצים אם לא נדאג לכלים הנכונים.

כדי לעשות זאת אנו צריכים להתיחס לארבעה מימדים פיזי, רגשי/חברתי, מנטלי ופנימי/ערכי – דרך הרגל זה אנו לומדים להתחדש ברמה השובעית ולעבוד על כל אחד מהרבדים האלו במנות קטנות אך באופן עקבי

אז הגיע הזמן לשלוף את העיפרון ולהתחיל לחדד אותו כדי שנוכל לתרגל את כל ההרגלים האחרים.

בהצלחה

רז קריפס

שובר שיאים לעסקים

נייד :054-2883869

razk3333@gmail.com

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
ארכיון
חיפוש לפי מילות מפתח
bottom of page